Stek, sås, kokt broccoli och blomkål och e...

mms_img18022 (MMS)

Stek, sås, kokt broccoli och blomkål och en sallad. I salladen var det vitkål, tomater, morötter och isbergssallad. Ljuvligt!


LCHF - middag. "Omelett med krämigt räktäc...

mms_img18020 (MMS)

LCHF - middag. "Omelett med krämigt räktäcke." Recept kommer senare.


LCHF!

Ät detta om du vill äta LCHF-kost
• Kött av alla sorter, gärna ekologiskt.
• Fisk och skaldjur av alla de slag, gärna fetare varianter såsom lax, sill och makrill.
• Ägg i alla former.
• Feta såser, men undvik halvfabrikat.
• Grönsaker som växer ovan jord såsom blomkål, broccoli, kål, sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad och avokado.
• Feta mejeriprodukter såsom smör, Bregott, grädde, crème fraiche, ost.
• Nötter, gärna valnötter och hasselnötter.
• Bär, hallon innehåller mindre kolhydrater.

Ät inte detta om du vill äta LCHF-kost
• Socker, söta drycker, kakor, godis, juice och allt annat som är sött.
• Cerealier och spannmålsprodukter såsom bröd, frukostflingor, ris och pasta
• Potatis och andra rotfrukter
• Öl


Jag kommer inte sluta äta morötter eftersom det är en av mina favoritgrönsaker och mättar otroligt bra!

Gott. Gott. Gott. Men ack så onyttigt. Det...

mms_img69923 (MMS)

Gott. Gott. Gott. Men ack så onyttigt. Det blir andra regler inom en snar framtid. Tänkte börja lite smått med LCHF men kan inte köra helt enligt den eftersom jag fortfarande ammar E. Måste göra ett matschema för det är så lätt att falla för frestelser och avvika från schemat. Då får man se till att alltid ha ingredienser hemma. Veckohandla vore ju då en bra plan. Så får det bli! Nu är M hemma igen. UNDERBART! Vi ska träffa henne imorgon. J kommer bli så himla glad! Hoppas vädret är fint så vi kan bada!


Det slår aldrig fel. Efter varje gång jag ...

mms_img69917 (MMS)

Det slår aldrig fel. Efter varje gång jag ätit lite av just den här marmeladen så får jag en grym huvudvärk. Så varför äter jag den? För att det är gott. Varför byter jag inte till en annan marmelad? Finns ingen som är så god och utan klumpar. Nu vet ni!


Lever farligt! ;-) Att prova nya maträtter...

mms_img69915 (MMS)

Lever farligt! ;-) Att prova nya maträtter eller ha i någonting utöver det vanliga är inte något jag gör. Eller snarare: har gjort. Det kan ju faktiskt vara riktigt spännande. Idag hade jag i broccoli i korvstroganoffen som jag gjorde. Kanongott! Jag har i morötter med men det brukar jag ha. Så från och med nu blir det korvstroganoff med morötter OCH broccoli. Mums! Annars idag var vi ute och badade. Lekte lite vid "båten" och tog en sväng förbi Marmor och tittade till hennes blommor. Hon kommer äntligen hem imorgon! Nu ska jag se om jag kan natta J.. Han bara babblar nu för tiden! Goodie!


Fredag!

E har inte gjort många knop idag, inte heller gnällt en enda gång hittills!
Tröttis är vad hon är.. så söt och så mumsig.
J - är busig och älskar Manny så efter vår lilla promenix i förmiddags blev det Playhouse Disney där Manny rullar på för fulla muggar. Ska snart få J att vila för jag tror att jag med kan behöva mig en timmes sömn. Minst! Funderar på om man skulle åka tåg, kanske hälsa på pappsen på jobbet eller så går vi helt enkelt ner och plaskar i barnpoolen istället.


Jaha, då var denna kväll slut med. Det end...

Jaha, då var denna kväll slut med. Det enda som är bra med att tiden går är att maken snart är ledig i flera dagar. Efter att ha jobbat som en galning i lika många dagar som han kommer vara ledig. På tisdag kommer pappsen upp. Då blir det att laga LCHF mat. Inte till J, men till oss andra tre. Kanske pappa har lite bra recept han kan tänka sig att dela med oss! Gratängen som jag gjorde tidigare idag var jättegod. Var ju lite skeptisk till blomkålen men det kunde inte ha blivit bättre. Blomkål är verkligen supergott, kall som varm. Där har vi förresten en bra LCHF rätt. Om man tar bort potatisen. Kanske fyller på med mer blomkål?! Hehe. Goodie! Well, sov gott med er. Det ska nämligen jag. Godnatt!


Snart middag och idag blir det gratäng. De...

mms_img69905 (MMS)

Snart middag och idag blir det gratäng. Den innehåller blomkål, morötter, röd paprika, köttfärs, potatis, vitlök, salt och svartpeppar. Och grädde såklart! Mums!


Min blogg ska ju vara en modefri zon. Men ...

Min blogg ska ju vara en modefri zon. Men se! Jag har ju värsta modet på fötterna! Fail! ;-)


Solen skiner och det är knappt att det blå...

Solen skiner och det är knappt att det blåser till ute. Hämtat J:s saker på dagis och gick en lång promenad hem. Hoppas på nu att ungen vill vila en timme eller två. Hans mamma vill det i alla fall! Efter vilan blir det promenad ner till badet. Perfekt att låta J springa omkring i vattnet. Man orkar inte göra så mycket annat när det är över 30 grader ute. Förresten, önskar att man kunde plocka svenska jordgubbar året om!


Idag blev det sol hela dagen. Jag och barn...

Idag blev det sol hela dagen. Jag och barnen träffade goda vänner och deras bedårande bebis A. Jag tycker väldigt mycket om den lille, han luktar mums och är så pussvänlig, oavsett om han vill eller inte. En riktig sötnos! Imorgon förmiddag går vi upp till dagis för att ta farväl (?!) och hämta diverse saker. Får se om J förstår vad som händer. Nåja, det blir nog bra till slut. Såg färdigt Harry Potter filmen - Dumbledore dog. Så dåligt, okej, sorgligt.. Den lille gubben. Så söt. Så död Nåja, det är film. Nu säng! Godnatt!


Efter att börjat titta på en Harry Potter ...

Efter att börjat titta på en Harry Potter film blev det nu sängen. Maken ska upp vid 05:00 så lite sömn vore nog bra för honom. Själv ska jag ha J hemma från dagis men kom ju på att det är sista veckan innan sommardagis. Efter sommaren, i augusti byter J dagis till ett som ligger på samma gata som vi bor på. Han måste ju få säga hejdå till fröknar och barn. Dessutom måste vi ta hem kort, kläder och liknande. Nåja, får helt enkelt ringa upp imorgon. Nu är det dags att sova, våra barn är hemskt morgonpigga! Godnatt!


Lovely!

Lovely!


Måndag..

.. och nu bär det strax av till dagis för att hämta J, efter det drar vi till Dalarö!

RSS 2.0