Ica, döden & lite till.

Som ni alla vet så har jag inte ätit socker på snart tre veckor. För någon vecka sedan så hade Ica här på torget styckglass för tio kronor styck. ALLA glassar som annars kostar tjugolappen och över.  Min hjärna gick på högvarv och jag mådde bokstavligen dåligt över att jag inte fick köpa till mig. Jag köpte till min övriga familj. Idag när vi var där inne så är de nere på fem kronor styck. Fattar ni, en asgod pärondaim för fem kronor. En dröm. Så gott. Jag köpte ingen till mig men till J & J. Jag blev ledsen. Förstår ni så sjukt det är att bli ledsen över att jag inte får köpa/äta glass. I`m sick. That is the truth. Det viktiga är dock att jag inte åt någon. Lite stolt är jag ändå. Glass är min stora lass, övervinner allt gott som finns. Jag är glassoman. Jag kan äta en hel päronsplitförpackning ni vet. Jag ljög, jag kan trycka i mig två. 30 glassar. Kan inte äta så mycket godis eller något annat men glass. Jag är sjuk, jag vet. Jag har inte alltid varit såhär, jag började tröstäta när jag var runt 15 år. Men bättre tider kommer.. jag har en sak på gång, men det berättar jag inte om än, ska se vad jag ger mig in på först men jag hoppas att det kommer hjälpa mig. Time will tell.

Häromdagen fick jag en konstig känsla. Ska berätta först att jag brukar få en speciell känsla när jag ska sova. Ibland (9/10 kvällar) tänker jag på döden. Jag får känslan av att allt är svart. Jag blundar, men inom mig så ser jag att allt är svart och jag känner inte min kropp, jag får en aning om hur det kan vara när man är död. Blir allt bara svart. Jag ryser av bara tanken. Men i alla fall.. när jag tittade på min son J när han lekte på sitt rum häromdagen så tänkte jag på att han en dag kommer försvinna. (Vet, helt sjukt men jag tror jag är inne i någon weird period, brukar iofs vara där men aldrig prata om det). Jag har alltså fött två barn, två själar som en dag kommer dö. Jag står inte ut med tanken att de ska göra det. Att de ska försvinna. Det värker i hjärtat på mig och det som är mest fruktansvärt är att ingen kan hjälpa mig. Hjälpa dem. Ingen kan hindra att vi en dag dör. Jag blir så ledsen. Jag blir så rädd. Det här som jag skriver nu låter säkert hur sjukt som helst men det är mina känslor. En del tänker inte på döden. Och jag undrar hur de kan låta bli att göra det? Jag önskar att jag vore som de. Jag önskar innerligt att jag vore en av dem som aldrig tänker på döden. Som inte är oroliga för sina nästa på det sättet som jag skriver om. (Slut på dödssnack.)

Igår när jag skulle lämna min son J på dagis så fick han cykla. Nu snackar vi en bit på 250 meter. Kanske 300 meter men då verkligen MAX 300 meter. In på dagis och ut igen, jag tar alltid med cykeln tillbaka. Möter en mamma vid grinden som undrar hur jag orkar låta honom cykla varje morgon till dagis. Jag svarar att det är ju jättenära och vill han cykla så är det ju jätteroligt. Hon sa att hon aldrig skulle låta hennes son cykla och dessutom bodde de i radhuset bakom oss. Sa inget mer än ett hejdå och gick hemåt. Jag undrar bara vad hon ville säga med det här? kan någon hjälpa mig att förstå? Men i alla fall kände jag mig som en bra och snäll mamma som lät min son cykla 250-300 meter till dagis. Märkligt.

Igår fick jag hem min efterlängtade hårvård. Jag har provat en liten testdutt innan och det kändes bra. Lite dyrare än vanligt schampo/balsam men känner att jag vill lägga lite pengar på att håret ska se fräscht ut. Är man fräsch i håret så klurar man ut alla situationer. Haha, såsom barnspyor och barnkräk m.m.

Jag saknar:
* Mina fina syskon
* Min vikt för 5 år sedan
* Ett par snygga vinterstövlar trots att jag redan har tre par

... * min älskade mamma. <3

Love.

Superviktigt!

Idag hämtade min son J pottan. Tog in den till tv-rummet och bajsade i den.
Jag sa att jag kunde ta den men då sa han: "Nej mamma, jag ska titta!"
Så.. han tittade och sen fick jag spola ner det.

Slut på superviktigt meddelande!

(Nej, hann inte att ta bildbevis, ni får helt enkelt tro mig.)

Bra alternativ istället för något annat so...

mms_img68501 (MMS)

Bra alternativ istället för något annat som man egentligen är sugen på. :-)


Bara som ett litet bevis på grund av föreg...

mms_img68499 (MMS)

Bara som ett litet bevis på grund av föregående inlägg.


Apsvans.

E och jag sitter i soffan. Hon "pratar". Ibland visar hon att hon har fina och höga stämband. Eftersom J och J sover så tar jag hennes apa och sticker in en bit av svansen i henne mus. NU skrev jag fel; det skulle vara: "i hennes mun". Men eftersom det var jävligt skoj så får det stå kvar. (Lite på min systers begäran, bara för att du är så duktig Vicke..)
Ring inte socialen nu, för det var verkligen en felskrivning.
Om ni ändå tänker göra det så kom ihåg att hennes pappa finns så kontakta gärna honom först.
Han bor hos mig btw..

Annars?
Mja, maken opererade bort blindtarmen inatt. Alla är vi rätt sega och trötta. Intensiv dag/natt men nu är blindisen borta och han mår bättre, vilket är huvudsaken!

E la precis nr 2.

Goodnight!




Gottetott. Gratäng och sockerärtor iställe...

mms_img27568 (MMS)

Gottetott. Gratäng och sockerärtor istället för något annat. Sötsuget är så gott som borta. Lovely!


The little one. Min son upptäcker världen....

mms_img74177 (MMS)

The little one. Min son upptäcker världen. Upp och ner. Fruktansvärt charmerande tyckte folk när de gick förbi. Kan ju inte annat än att hålla med. Vi var ute på en långpromenad i lördags. En riktigt varm dag var det. Vi gick vid Vinterviken, vid hamnen och i skogen. Kunde lika gärna varit i början av våren. Lovely.


Vicke, har jag fuskat?

Igår var dagen med stort D. Dagen som jag väntat på i flera veckor.
Dagen då Hannah, Ida & jag skulle ut på stan och röja dansgolv igen.
Gjorde vi det? Nej, vi blev kvar hemma hos Hannah men hade så fruktansvärt roligt.
Vi drack, dansade och pratade. Mycket skratt och musik blev det.
(MÅSTE bara säga att jag på något vis hade dåligt samvete.
Lämna barnen för att åka iväg och vara onykter, kändes jättekonstigt.
Jag tänkte på dem ett par timmar och kom på mig själv efter en stund att jag hade "glömt" dem. Jag var verkligen värd den här kvällen, värd att ha roligt, men varför kändes det så fel?)

Men frågan är: Har jag fuskat?
Det är ju socker i Bacardi! Som läsk fast med sprit i.
Egentligen ser jag det inte som så men jag har ju ändå druckit socker.
På så vis har jag väl "fyllt på" mitt sockerförråd?
Men det var det värt oavsett, förresten kanske jag åt så mycket bacon imorse så sockret försvann med en väldans fart ur kroppen. Ida skulle på en bagerimässa idag men är helt utslagen så hon hoggar J:s rum på en luftmadrass. Maken sover, han gick upp med J idag vid 05:30! CRAZY time! Nu sitter han här och tittar på Dora, ville inte gå ut men om han inte vill vila så kommer jag tvinga ut honom. Jättehärligt väder idag!

Jag mailade fastighetsansvarig om våra sovrum.
Det visar sig att de tapetserade -96 sist vilket betyder att under nästa år kommer de göra om det! Jag ska ligga på och se till att det blir i början av året, man vill ju ha det så fort som möjligt när man VET att de kommer göra det. Vi kommer inte få ordning här hemma förrän det blir klart!

Min dotter E sitter och flörtar med mig, måste gosa lite med henne.

L O V E !


Nu sätter sötsuget igång.

NU

ÄR

JAG



JÄVLA

GODISSUGEN

!

!FANFANFANFANFANFANFANFANFANFAN!



Going strong!

Idag är det onsdag och det innebär att vi går in på den tredje dagen utan socker.
Ja, i alla fall onödigt socker. Finns ju socker i nästan allt nu för tiden.
Även i frukt, tänkt på det? Det har jag, men jag äter frukt för jag tror på att det är nyttigt.
För ett par veckor sedan skrev en tidning om att någon dietist sagt att för mycket frukt är farligt. Lol. I say att det är naturligt och fan så mycket bättre än det mesta. Imorse åt jag havregrynsgröt med kanel, sura hallon och mjölk. Det mättar jättebra, men snart dags för lunch tycker jag. Gjorde en sallad igår med ärtor, kål, morötter, gurka, majs, tomat, ruccola, pasta och kyckling. Till det en tsatzikisås. Mumselimums var det. Min son J vräkte i sig såsen som var rätt stark eftersom man har vitlök i den men jag lät honom.. han njöt.

Här kan ni läsa min ena systers blogg. Den behöver ni inte bara läsa för att hon kanske bloggar hur det går när hon inte äter socker utan för att det är en allmänt rolig blogg. Rolig, allvarlig, ironisk och ärlig.

Fler bloggar jag följer hittar ni till höger en bit längre ner på den här sidan.

L O V E !



Ett litet inlägg för min systers skull!

Vicke; Du är verkligen DUKTIG!
Heja heja med nötter. Frukt med grädde är också gott.
Try that!

.. and my other sister Mia; DU ÄR MED SÅ DUKTIG!
Heja heja med nötter på dig med.

FAN VAD BRA VI ÄR! Älskar er så mycket! Puss!

Vi är duktiga i min familj. Så att ni vet.
Idag är det måndag och jag har slutat med socker.
Minst två veckor ska jag klara. VI klara..
Min näst äldsta syster älskar choklad  - lika mycket som hon älskar sina barn.
Ungefär. Men idag slutar hon också med socker och det är grymt imponerande.
Hon är duktig! Ni ska bara veta vad hon åt till middag FÖRR, nu är det andra tider.
Kommer göra gott i längden.

L O V E !

Måste bara berätta en sak som hände idag. ...

Måste bara berätta en sak som hände idag. Tvdosan försvann spårlöst imorse. Apjobbigt, bara att börja leta. Min son J går med mig och letar. Vi tittar till och med in i badrummet där de just nu renoverar och som är helt tomt. Ingen dosa. Letar igenom sovrummet, som verkligen är K A O S just nu. Ingen dosa. Letar igenom hela J:s rum. Ingen dosa. Kastade bort alla soffkuddar, ingen dosa. Struntsamma sa jag till J, den kommer fram. Letandet pågick från 9 till 18:45, iofs en lång paus på tre timmar. Men ändå. Fattar ni, den var verkligen borta! Så sätter vi igång och gör pannkakor. När de är klara sätter vi oss vid tv:n. Efter att NickJr är slut börjar det komma massa musikvideos. J tröttnade, stoppade in en bit pannkaka i munnen och gick mot BLÖJHINKEN. Han vänder sig om och ler jäkligt busigt och säger: Oj, titta här mamma. Titta tvdosan! Då hade han gömt den där i. Inte sagt ett knyst fastän jag frågat 500 gånger om var han hade lagt den. Pyttsan, han lät mig späda på min redan enorma demens. Tack min son, älskar dig oändligt mycket ändå! (Blöjhinken var tom.)


På måndag gäller det!

På måndag hänger jag på min syster Vicke på (till att börja med) två veckor utan socker.
Två veckor av ens liv är en droppe i havet.
Vicke, det här klarar vi! Blir vi sugna så kan vi blogga eller terrorisera med en massa inlägg på facebook.
Absolutley! Oh yeah! :)

Kort men koncist!

Skryta..

.. om min dotter är vad jag ska göra nu. Kan ju skriva lite allmänt om vad som hände under dagen också. ;) Okej, så here we go. Vi kommer till inspelningsväntelokalen vid cirka 09:35 imorse. Det var endast två själar där och jag bredde ut mina saker överallt kändes det som. Men har man little kids så har man. Nu visar det ju sig att jag inte har vilken flicka som helst..
.. utan en superstar till dotter! Oh hell yeah!
Hon medverkade i två scener. Den första låg hon i en vagn och såg bara söt ut. Det är där man ser förvandligen till Hasse Aro. Från underbart söt till.. Hasse Aro. Den andra scenen hon medverkar i är hon bara i famnen hos en tjej som lägger ner henne i en röd vagn igen. Inget konstigt och inget märkvärdigt. I filmen skulle E heta "Albin". Tur att man investerade lite "killkläder". Hon charmade verkligen VARENDA människa och vi har säkert hälsat på 25 personer idag och ALLA har kommenterat E. Mest var det att hon verkade så harmonisk. Och hur i allsin dar fick hon den hårfärgen och hur kunde jag ha henne så lugn hela tiden. Gråter hon aldrig flickan? Jag log brett och svarade sanningsenligt på alla frågor. De blev verkligen så imponerade av henne. Att hon var så lugn och så fort hon log eller jollrade så hördes ett långt och utdraget "naaaaaw" av de som var inne i lokalen just då. Kanske händer 7-8 gånger bara men ändå. Gudomlig! Bedårande! Sötaste bebis ever! Jajemensann.. så flödade orden! Tror ni mig inte.. ? Fråga Hasse Aro! Haha! Till och med han kom fram och hälsade på E, mig sket han fullständigt i, men det gjorde inte så mycket. E gillade läget från första början. Hon tog allt så cool och jag vet inte hur många famnar hon har varit i idag. När vi skulle gå så sa regissören (och jag citerar) : " Ni måste vara en väldigt harmonisk familj, så lugn & fin som E är." Då blev jag happy. Så glad och tänkte att han måste mena det här. Varför lägga energi och tid på att säga något sånt till någon han inte känner. När jag började gå så kommer det återigen ur crewet och säger (citerar återigen): " Man ser på ett barn när barnet är tryggt och det syns att hon mår och har det bra hos dig." Jag kände faktiskt att jag måste vara en bra mamma. Vet inte varför jag blir lyckig när någon säger det för jag behöver ingen bekräftelse på det. Underbart när en annan människa ser det kärleken, att de ser att man verkligen älskar sitt barn så mycket att det strålar i hela Bromma?! Absolut! Absolut! Absolut!

Ja, det var nog det jag ville få ur mig.
Onödiga kommentarer undanbedes då jag varnade för skryt redan på FB!
Jag tror på varenda människa som sa det här, alla som kommenterade saker om E, varför skulle de annars bry sig att säga något överhuvudtaget? Det är ju inte så att de vill bli bästa kompis med mig, nej, de tyckte att min dotter var gorugeous!

Denna informationsfilm kommer att visas med start den 3:e oktober och rulla i cirka sex veckor.
Tv3, Tv6, Tv4, TV8, TV4+, Tv4 play kommer den visas på.
Eventuellt ska de visa på biografer med men det var inte bestämt ännu, under förhandling.

Japp! Nu vet ni! Kram!





Tjolahopp! Lite svårt att slappna av har j...

Tjolahopp! Lite svårt att slappna av har jag allt. Ska upp 07:30 och fixa med att ta ut de förbannade hundgrindarna för att få plats med en otymplig barnvagn som är så jäkla klumpig och tung Det enda som är bra med den är att den är svart. Sämsta vagn ever! Nåja, E däremot har nyss käkat modersmjölksersättning och fortsätter sova som en liten bebis. (?!) Kanske för att hon är en, men vad vet jag mitt arma luder. Det uttrycket använder min make ibland och jag tycker det är hysteriskt roligt "Men vad vet jag mitt arma luder". Haha, ni hajar. Nåja, stor dag imorgon! Undra om man får träffa Hasse Aro. Faktiskt inte den första "kändisen" jag tänker på om jag skulle ha chansen att träffa någon kändis. Men han är säkert trevlig han med. E:s saker är så gott som packade. Måste koka vatten att ta med eftersom jag inte vet om vi kommer ha tillgång till kök. Det är 10-17 så det blir ju hela långa dagen. Tack, nu rev hon mig. Ligger i sängen och bloggar via mobilen. Rätt soft. E rullar tätt inpå och om hon skulle få så skulle hon sova på mig. Min lilla E, så liten men ändå så stor. 4 månader! Hon är bäst. Jag har tur jag, det har jag börjat förstå nu. Mina barn är lugna och snälla. Tack gode jag för det. Shit, ögonen slår ihop. Bäst att sluta, sov gott, det ska jag. Godnatt!


Godkväll! (eller godnatt?) Hej mitt i natt...

Godkväll! (eller godnatt?) Hej mitt i natten! (givetvis!) Idag ringde de från ett produktionsbolag som gör en ny svensk komedi som kommer visas strax före studentfirandet 2012. De ringde klockan 12 och undrade om jag ville vara med som statist på "studentmottagningen". Absolut, svarade jag. Efter många om och men och några missuppfattningar hittar jag rätt. Det är väldigt intressant att se allt detta arbete gällande att skapa film. Coolt! Varenda själ har verkligen betydelse. Alla har en roll Tänker mycket på crewet med. De är fantastiskt duktiga! Det var (såklart) roligt att se de "riktiga" skådespelarna men även väldigt roligt att träffa så mycket nytt och trevligt folk! När jag kom hem så var det fyra själar som hade saknat mig. Make, kids och hund. Tänk vad det kan kännas bra när någon saknar en ibland. Såg hur min son J lyste när jag öppnade dörren och gick in i köket. -Mamma! Ropade han. Många pussar blev det. Alla utom hunden fick sig en puss. Imorgon ska vi handla lite kläder till lilla E som ska vara med i en reklam för SSF (Stöldskyddsföreningen) på tisdag. Oklart än om jag ska vara med. Time will tell! :-) Efter shoppingen imorgon ska vi till makens kollega för en trevlig afton. J får vara hos Marmor och E får följa med oss. Nu är det dags att sova en stund, imorgon ska maken få sova en stund extra. Goodnight!


RSS 2.0